Graviditetstest

Når du blir gravid, dannes hormonet hCG i kroppen og ved å måle hvor mye av hormonet som er i urinen, kan en test gi et raskt svar om graviditet. Rundt datoen da perioden skulle ha kommet, er det så mye hormon i urinen at testen kan gi et definitivt svar.

Hvis du vil, kan helsetjenesten hjelpe deg med å gjøre en graviditetstest, eller du kan kjøpe og gjøre det selv. Den enkleste måten er å kjøpe graviditetstester online. Ellers kan du gjøre en graviditetstest på jordmoreklinikk, ungdomsklinikk eller helsesenter. Det er vanligvis gratis på disse stedene.

Du kan imidlertid trenge å avtale time på noen klinikker, andre har innleveringstider når det er mulig å sende urinprøver til graviditetstester. Det er mottakelser over hele landet. Hvis du vil kjøpe graviditetstesten din på nettet, er Kondomvarehuset.no et bra sted. De selger graviditetstester til en god pris og med rask levering. Dette er noe vi kan anbefale!

Å gjøre en graviditetstest

Uansett om du gjør graviditetstesten hjemme eller i resepsjonen, fungerer den nesten på samme måte. Du tisser og en pinne viser om du er gravid eller ikke. Hvis du gjør testen hjemme, kan du tisse direkte på pinnen. Da må du vente en liten stund for å få resultatet. Hvis du gjør testen på jordmoreklinikken, tisser du i et lite krus og personalet utfører testen selv.

Fordeler med hjemmetesting

Det er fordeler med å kjøpe graviditetstester på nettet. Du kan kjøpe flere samtidig hvis du prøver å bli gravid og ikke vil løpe til resepsjonen hver måned. Da kan det føles trygt å utføre flere tester hvis den første er positiv. Alt for å føle seg trygg på at testen har vært riktig. Noen ganger vil du heller ikke skrive under på at du kan være gravid. Da er det tryggere å bestille en test hjemme i stedet for å besøke jordmor eller apoteket der du kan komme over noen du kjenner.